DOS'46 pakt bonuspunten in noordelijke korfbalkraker

KORFBAL - DOS'46 heeft in Gorredijk de noordelijke kraker tegen LDODK met 15-20 gewonnen. De ploeg uit Nijeveen had de overwinning vooral te danken aan het goede spel in de eerste helft.
Met snelle aanvallen en goed verdedigen trok DOS'46 de wedstrijd vanaf het begin volledig naar zich toe. De ploeg scoorde gemakkelijk en gaf verdedigend nauwelijks iets weg. Halverwege de eerste helft had de ploeg van trainer Daniël Hulzebosch al een gat geslagen van vijf treffers. Onder aanvoering van de veel scorende Jelmer Jonker en Max Malestein was het verschil bij rust al zes doelpunten (8-14).

Moeilijke fase voor DOS'46

Na de rust trok de thuisclub anders van leer. DOS'46 werd niet alleen in de aanval, maar ook bij het uitverdedigen fel verdedigd. Daardoor stokte de aanvalsmachine van de gasten uit Nijeveen, die slecht één keer tot scoren kwam in het eerste kwart na rust. Doordat de thuisclub wel wist te scoren, slonk de voorsprong van DOS'46 tot twee treffers (13-15). Maar dankzij doelpunten van Maaike Steenbergen en Harjan Visscher liep DOS'46 in de slotfase toch weer uit naar een verschil van vijf treffers. En pakte daarmee twee bonuspunten in de strijd om lijfsbehoud in de korfballeague.