Bas Sibum naar FC Emmen? 'Het zou zomaar kunnen'

VOETBAL - Het was niet het jaar van Bas Sibum. De 32-jarige Nieuw Amsterdammer kwam nauwelijks in actie bij zijn club Heracles Almelo. In de voorbereiding verliep alles nog perfect, tot een oefenduel tegen Vfl Bochum roet in het eten gooide.
"Het leek erop dat ik een basisplaats zou krijgen, maar in dat oefenduel kreeg ik een tik op mijn knie waardoor ik twee weken uit de roulatie was. En het verhaal van Heracles daarna is wel bekend", zegt Sibum tijdens de rust van FC Emmen - VVV waar hij aandachtig toeschouwer is.
'Ik wil weer spelen'
"Heracles doet het natuurlijk fantastisch in de competitie en er is geen reden om te gaan sleutelen aan het elftal. De kans is groot dat we als vierde de winterstop ingaan en dan is het ook volstrekt logisch dat de trainer met dezelfde spelers de tweede seizoenshelft zal starten. Of ik nog een rol voor mezelf zie weggelegd? Het wordt lastig, maar ik wil na de winterstop weer spelen. Ik heb onlangs een lichte ingreep aan de knie gehad en ben weer topfit. Ik ben gewend om te spelen en of dat nou bij Heracles is of ergens anders, dat zien wel later wel. Of ik tussentijds weg mag van de club? Dat weet ik niet, maar de interesse van andere clubs moet eerst maar eens concreet worden."
'Niet gaan zweven'
De centrale verdediger/middenvelder vindt het lastig om zijn huidige rol bij Heracles te omschrijven. "Dat is moeilijk om van jezelf te zeggen. Maar ik ben gewoon mezelf. Ik coach veel en probeer de jonge jongens op de trainingen te helpen. Hoe? Door te voorkomen dat ze gaan zweven bijvoorbeeld en ook tactisch kan ik ook nog wel een bijdrage leveren denk ik."

'FC Emmen? Het zou zomaar eens kunnen'

Maar de rol van leider vervult Sibum het liefst als hij ook negentig minuten lang op het veld staat tijdens de wedstrijden. "Als ik vanavond Emmen - VVV zie dan kriebelt het enorm. Ik sta te popelen om te spelen, al is de korte vakantie die nu voor de deur staat ook wel fijn. Het was namelijk ook privé wel een drukke periode, want ik ben namelijk net verhuisd naar Meppel."
Sibum is dus na jaren weer terug in 'zijn' provincie en de cirkel zou natuurlijk helemaal rond zijn als de oud-speler van FC Twente, Roda JC, NEC, Alemannia Aachen en Waasland-Beveren terugkeert bij de club waar zijn profloopbaan begon. "Het zou zomaar kunnen", zegt Sibum die een trainersloopbaan ambieert. "Daarom zou het inderdaad een win-win-situatie kunnen zijn. Daar hebben we ook wel eens over gefilosofeerd hier. Maar ik kan met de fitsten mee met Heracles en daarom wil ik zeker nog twee of drie seizoenen spelen. En met alle respect voor de Meppeler clubs, ik vind het nog te vroeg voor MSC of Alcides."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.