E&O zet belangrijke stap richting play-offs

HANDBAL - De handbalmannen van E&O deden vanavond uitstekende zaken in de strijd om plaatsing voor de play-offs. In Emmen werd de nummer twee van de ranglijst, Quintus, met 27-22 verslagen. Met nog drie wedstrijden te spelen staat E&O op een vierde plek.
E&O begon nerveus aan de wedstrijd en keek, na een paar minuten, tegen een 0-3 achterstand aan. Onder leiding van Toby Trouw knokte E&O zich terug in de wedstrijd om een 6-3 voorsprong te nemen.
Lang had E&O een voorsprong in de eerste helft, maar in de slotfase kwamen de gasten uit Kwintsheul terug tot 1 punt en ging E&O rusten met een 13-12 voorsprong.
Na rust
E&O begon na rust met een oude bekende in de basis. Erik Huizing is van stal gehaald om de nodige ervaring aan de jeugdige ploeg toe te voegen. De vriend van Oranje-international Lois Abbingh moest er wel de nodige kilometers voor afleggen. Gisteravond was Huizing nog in Denemarken aanwezig om zijn vriendin aan te moedigen tijdens de halve finale van het WK handbal. Huizing gaat morgen weer terug naar Denemarken om bij de finale aanwezig te zijn.
Hoofd koel
Met Huizing en Lueks in de ploeg liep E&O weer uit. Op 19-14 verzuimden de Emmenaren om Quintus de genadeklap uit te delen. De gasten bleven in het spoor van E&O, maar dichterbij dan drie doelpunten kwamen de gasten niet. E&O hield het hoofd koel en won uiteindelijk met 27-22.
René Jaspers werd topscorer met acht doelpunten. Toby Trouw, Maarten Lueks en Martijn Fuhler scoorden vier keer.

Hurry Up

Hurry Up, dat zich al geplaatst heeft voor de play-offs, won zaterdagavond ook. Tegen Hercules werd met 29-42 gewonnen. Voor E&O was de overwinning van de Zwartemeerders belangrijk want Hercules is een directe concurrent voor de vierde plaats, de plek die toegang biedt voor de play-offs. De voorsprong van E&O op Hercules bedraagt nu vier punten. Houten volgt ook op vier punten, maar komt zondag nog in actie tegen Lions 2.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.