SVBO wint van Nieuw Buinen, Torenbosch maakt vier voor Erica

Robert Torenbosch scoorde vier keer voor SC Erica
Robert Torenbosch scoorde vier keer voor SC Erica
VOETBAL - In de 1e klasse F won SVBO met 2-1 van Nieuw Buinen en blijft in het spoor van koploper Heerenveen. In Hoogezand haalde Erica uit door met 7-2 te winnen. Grote man van de gasten was Robert Torenbosch. Emmen ging voor de derde keer dit seizoen naar Leeuwarden, maar kwam zonder punten terug. FVC was met 2-1 te sterk. Germanicus kon niet stunten tegen Heerenveen en verloor met 0-1.
FVC-Emmen 2-1

Emmen ging voor derde keer dit seizoen naar Leeuwarden. De wedstrijd tegen FVC werd in eerste instantie op het laatste moment afgelast, terwijl een aantal weken geleden de wedstrijd na 25 minuten, bij een 1-1 stand, moest worden gestaakt vanwege het slechte weer. Vandaag gooiden de weergoden geen roet in het eten en konden de laatste 65 minuten wel worden uitgespeeld.
FVC begon beter aan de wedstrijd en kreeg de beste kansen. Voor rust kreeg Emmen alleen via Saber Hendriks een kans, maar zijn schot werd door doelman Schaafsma gekeerd.
De eerste kansen na rust waren wederom voor de thuisploeg, maar de paal en doelman Falke stonden een treffer in de weg. Acht minuten voor tijd besliste Rick van Loon de wedstrijd. In blessuretijd krijgt FVC speler Zia, na een forse overtreding, nog de rode kaart, maar de overwinning van de Leeuwarders kwam niet meer in gevaar.

SVBO-Nieuw Buinen 2-1

SVBO heeft voor de derde keer in december een derby gewonnen. Na winst tegen Erica en Emmen werd dit keer Nieuw Buinen verslagen. Maar makkelijk ging het allerminst. In een slechte wedstrijd was de ploeg van trainer Rolf Veneboer de gelukkigste.
De overwinning van SVBO was zwaarbevochten. Er werd, door beide ploegen, veel strijd geleverd, zonder goed te voetballen. De thuisclub nam na 17 minuten de leiding, door een treffer van Mike Reuvers. De gelijkmaker van Nieuw Buinen werd ook door een Barger Oostervelder gemaakt. René Wolbers werkte de bal langs zijn eigen doelman.
Na rust kwam SVBO door een strafschop aan de leiding. Maarten Wielens bleek koelbloedig vanaf 11 meter. Door deze overwinning blijft de achterstand van SVBO op koploper Heerenveen één punt, maar de Drenten hebben een wedstrijd minder gespeeld.
Voor Nieuw Buinen blijven de druiven zuur. Weer staat de ploeg van trainer Erik Lippold aan de verkeerde kant van de score en vecht de ploeg volop tegen degradatie. Nieuw Buinen heeft na 12 wedstrijden 7 punten en staat, samen met Hoogezand, op de laatste plaats in de 1e klasse F.

Hoogezand-SC Erica 2-7

In Hoogezand speelde Erica haar beste wedstrijd van het seizoen, alhoewel de ploeg van trainer Arthur van der Veen na drie minuten al tegen een 1-0 achterstand aankeek. Maar onder leiding van Robert Torenbosch en Kelvin Jager werden de Groningers volledig onder de voet gelopen.
Erica ging halverwege rusten met een 4-1 voorsprong door drie treffers van Torenbosch en een doelpunt van Pelle Bos. Beide spelers scoorden na rust nog een keer en de zevende treffer van Erica werd gemaakt door Jager. In de slotfase verslapte de concentratie wat van de ploeg uit Zuid-Oost Drenthe en kon Hoogezand nog een keer scoren.
Door de overwinning stijgt Erica naar de elfde plaats op de ranglijst. Het gat met Nieuw Buinen en Hoogezand bedraagt nu zes punten.

Germanicus-Heerenveen 0-1

Germanicus was gelijkwaardig met koploper Heerenveen. De ploeg van Eric Prins miste in de eerste tien minuten twee goede kansen. In een open wedstrijd, zonder goed voetbal, maar met veel strijd en passie kregen beide ploegen een aantal kansen. Vlak voor rust verloor de thuisploeg de bal op het middenveld, waarna Heerenveen in de omschakeling scoorde. Kevin Regts maakte de beslissende treffer.
Na rust verhoogde Germanicus het tempo en de druk op Heerenveen nam toe. De ploeg uit Coevorden kreeg een aantal goede kansen, maar zoals al vaker dit seizoen, werden goede mogelijkheden gemist. Germanicus staat na dertien wedstrijden op de twaalfde plaats met negen punten.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.