Motorcoureur Livio Loi rijdt ook volgend jaar voor Roelof Waninge

Livio Loi, gelankeerd door Jarno Janssen (links) en Roelof Waninge (Rechten: RW Racing GP)
Livio Loi, gelankeerd door Jarno Janssen (links) en Roelof Waninge (Rechten: RW Racing GP)
MOTORSPORT - Livio Loi rijdt ook volgend jaar voor RW Racing GP in het WK Moto3. De Belgische coureur en het Drentse raceteam hebben de samenwerking met een jaar verlengd.
Ook het contract met motorleverancier Honda is met een jaar verlengd.
Hoogtepunt
Loi reed afgelopen jaar zijn eerste seizoen in het team van Roelof Waninge uit Dwingeloo. Het 18-jarige talent eindigde het wereldkampioenschap op de zestiende plaats in de lichtste klasse. Het absolute hoogtepunt voor de Belg was het winnen van de race in Indianapolis, de eerste GP-zege uit zijn carrière.
Ups and downs
Volgens teammanager Jarno Janssen heeft Loi een wisselvallig seizoen achter de rug, met ups and downs. "Maar over het geheel genomen was het best een goed jaar. We hebben elkaar en de motor goed leren kennen en daarom is het voor alle partijen goed dat we verder kunnen met ongeveer hetzelfde pakket."

Top-10

Loi is zelf ook kritisch. "Kunnen doorgaan met dit team en deze motor is een goede basis om vaker in de toptien te rijden. In veel races konden we goed competitief zijn, maar de kwalificaties moeten beter. Dat is iets waar we aan moeten werken", aldus de Belg in Drentse dienst.
Vertrouwen
Teambaas Roelof Waninge is blij met het verlengen van Loi. "De samenwerking is van beide kanten goed bevallen, maar we waren het er allemaal over eens dat er nog wat zaken beter kunnen. We hebben daarover een aantal goede en constructieve gesprekken gehad en zien een verdere samenwerking met het volste vertrouwen tegemoet", aldus de Dwingelder.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.