Handbalinternational Lois Abbingh na verloren WK-finale: Toch tijd voor een feestje

HANDBAL - "In eerste instantie overheerste de teleurstelling. Maar ik denk dat we ook wel heel snel doorhadden dat deze prestatie uniek is", aldus handbalinternational Lois Abbingh uit Emmen.
"Niemand had het verwacht. Wij hadden het ook niet verwacht maar wel gehoopt. Vrij snel ging de knop om en was er tijd voor een feestje",

Grote belangstelling
Vanmiddag kwam ze aan op Schiphol met de zilveren WK-medaille om haar nek. Ze werd opgewacht door haar moeder en haar zusje en ze was overdonderd door de grote belangstelling.

"Ja, dit is echt heel bijzonder. We wisten natuurlijk wel dat er veel mensen zouden zijn, dat hadden we gehoord. Maar dit overtreft toch wel de verwachtingen. Het is echt supermooi"

Stimulans voor handbal
Een zilveren medaille met een dikke gouden rand. De prestatie van de Nederlandse handbaldames op het Wereldkampioenschap in Denemarken is uniek. Want nooit eerder haalde Oranje de WK-finale. De dames hebben heel wat losgmaakt in het land.

"Heel bizar. In het vliegtuig lazen we de kranten al. Dit is ongekend voor Nederland en dit moet handbal een enorme stimulans geven".

Olympisch Kwalificatie Toernooi
Oranje kan zich op gaan maken voor het Olympisch Kwalificatie toernooi dat dit voorjaar in Frankrijk wordt gespeeld. Tegenstanders naast Frankrijk zijn dan Japan en Tunesië:

"Dat moet zeker te doen zijn. En daar hebben we het ook allemaal voor gedaan. Ook voor de medaille natuurlijk maar ook zeker voor een plek op het Olympisch Kwalifciatie Toernooi.

Kerstmis
Voordat Abbinigh weer terugkeert naar Roemenië waar ze competitie speelt mag ze in Emmen Kerstmis vieren met familie en vrienden.
Deel dit artikel: