Peter Portengen over Olympische kwalficatie handbalsters: een poule met perspectief

HANDBAL - "Een poule met perspectief", zo beschrijft assistent-bondscoach Peter Portengen de tegenstanders van de Nederlandse handbaldames tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi.
De wedstrijden worden komend voorjaar in Frankrijk gespeeld. Nederland speelt dan tegen het thuisland en Japan en Tunesië.

"Goede kans om het te halen"
"Het is in ieder geval een voordeel dat we niet met drie Europese landen in één poule zitten. Ik denk dat we een goede kans hebben om het te gaan halen", aldus Portengen die vanmiddag met 'zijn' Nederlands team op Schiphol terugkeerde met een zilveren medaille van het WK in Denemarken.

Nederland op z'n kop gezet
De oud-trainer van E&O zette z'n dochter op de foto met verschillende "nieuwe sterren", zoals hij ze zelf noemt. "Wij hoorden dat wij Nederland helemaal op z'n kop hebben gezet, dat is natuurlijk hartstikke mooi".

Abbingh
Portengen was jarenlang trainer bij E&O uit Emmen. Ook veel internationals hebben een verleden bij de club; keepster Tess Wester, Martine Smeets, Sanne Hoekstra en Lois Abbingh. Alleen Abbingh is in Emmen blijven wonen. Portengen herinnert haar nog goed uit die tijd:

Uitzonderlijk talent
"Toen ik bij de mannen van E&O zat, brak ze door. Toen was ze nog geblesseerd geloof ik. Ik heb haar wel zien opkomen ja. Ik heb met Henk Groener al heel vroeg over haar gesproken om haar bij de nationale ploeg te nemen. Een uitzonderlijk talent, zeker ook al in die periode"
Deel dit artikel: