Azc Oranje en dorpsbewoners vieren Kerst: 'Anderen kunnen hier een voorbeeld aan nemen'

ORANJE - Bewoners van het asielzoekerscentrum in Oranje hebben samen met inwoners van het dorp een kerstfeest gevierd onder begeleiding van zang en dans.
Honderden mensen waren aanwezig. De organisatie van het feest was in handen van het COA.

Eten en muziek

Tafels vol met eten stonden klaar voor de gasten. Het interkerkelijk platform had kerken in Westerbork, Beilen, Smilde, Bovensmilde en Assen opgeroepen om dat aan te leveren. Henk Timmerman: "We hadden vanmiddag vijf auto's vol". Ook asielzoekers hadden hapjes bereid voor het feest.
De bewoners van het azc maakten muziek met professionele muzikanten. Voorafgaand waren de nummers met als thema vrijheid al gezamenlijk ingestudeerd.

Voorbeeld

"Anderen kunnen een voorbeeld nemen aan hoe het gaat hier in Oranje. Je hoort altijd negatieve dingen over deze mensen en nu kunnen ze eens positief gaan denken over deze mensen," zegt een buurtbewoner.
Wethouder Gert Jan Bent was aanwezig namens het college van B en W. Hij vindt het een fantastisch initiatief. "Oranje laat zien dat je samen als azc en dorp een gemeenschap kunt zijn," zegt Bent.
Wat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) betreft is het kerstfeest voor herhaling vatbaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.