Stelling: Wil je echt iets bereiken, dan moet je uit Drenthe vertrekken

ASSEN - Kunnen jongeren zich voldoende ontplooien in Drenthe? Of liggen hier te weinig kansen en kunnen ze hun geluk beter buiten de provinciegrenzen zoeken?
Illustratrice Marloes de Vries, die dit jaar de Drentse Talentprijs Cultuur won, schrijft op haar Facebook-pagina een open brief aan Drenthe. Daarin legt zij uit waarom ze Drenthe verliet.

'Waarom zijn er geen vervolgopleidingen?'
"Toen ik klaar was met de middelbare school in Emmen, vroeg ik me af waarom er nauwelijks aanbod in vervolgopleidingen was in Emmen. Wilde je naar het hbo, dan kon je de pabo doen. Voor bijna elke andere opleiding, moest je de provincie uit. Wat natuurlijk het grote gros deed, om vervolgens nooit terug te keren."

In haar brief doet De Vries een oproep: "Laat jongeren en kunstenaars hun gang gaan, stimuleer ze, laat ze de provincie opbloeien en jaag ze niet weg."

Lees ook: Illustratrice schrijft open brief: Misschien heeft Drenthe zelf een minderwaardigheidscomplex

Wat vindt u? Kunnen jongeren zich voldoende ontplooien in Drenthe? Of liggen hier te weinig kansen voor hen?Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter. 

Vorige stelling

Gisteren was de stelling: Mensen moeten niet klagen over een paar vuurwerkknallen in december. Bijna zestig procent van de stemmers is het hier mee eens, ruim 40 procent oneens. In totaal brachten 1861 mensen een stem uit.
Deel dit artikel: