Vastgoedondernemer staakt strijd voor appartementencomplex in Westerbork

Het plan voor een appartementencomplex gaat definitief niet door (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Het plan voor een appartementencomplex gaat definitief niet door (Rechten: Archief RTV Drenthe)
WESTERBORK - Er komt definitief geen appartementencomplex aan de Zandhoeklaan in Westerbork. Kontour Vastgoed neemt zijn verlies en gaat nieuwe plannen ontwikkelen voor het gebied.
Inwoners protesteerden lange tijd tegen de komst van het appartementencomplex. Zij vinden het niet passen bij het historische centrum van Westerbork. Uiteindelijk stak de gemeenteraad van Midden-Drenthe er definitief een stokje voor.

Procedures gestaakt

Kontour Vastgoed staakt nu alle procedures en maakt ook geen gang naar de Raad van State. "We moeten verder", zegt Hielke Tillema van Kontour Vastgoed. "Een gang naar de Raad van State kost veel tijd en geld. Bovendien hebben we het gevoel dat het tot niets leidt. Daarom gaan we nu een nieuw plan ontwerpen. Een plan dat door de omwonenden wordt gedragen."

Nieuw plan

Op de bouwlocatie aan de Zandhoeklaan in Westerbork stond een oude kapperszaak en een woongebouw. De kapsalon is al gesloopt en het woongebouw is opgeknapt. In het nieuwe plan wordt de grond van de kapsalon opgesplitst in twee losse percelen en het woongebouw wordt los verkocht.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.