Gemeente Assen experimenteert met vuurwerk

ASSEN - Assen gebruikt vanaf vandaag sensoren om mensen die vuurwerk afsteken op te sporen. Op deze manier moet effectiever opgetreden worden tegen vuurwerkoverlast.
Het experiment is een samenwerking tussen de gemeente Assen, Sound Intelligence, Sensor City en de politie. Er wordt gebruik gemaakt van het stedelijk sensornetwerk van Sensor City.

Sensoren herkennen vuurwerkknallen

De sensoren pikken vuurwerkknallen op. Vervolgens wordt direct een bericht verstuurd aan de politie die het geluidsfragment, de coördinaten en de tijd bevat. Daarna kan de politie actie ondernemen.

Ervaring opdoen

De vier partijen willen tijdens de komende jaarwisseling ervaring opdoen met het nieuwe systeem. De politie kan niet op elke melding reageren. Zij zullen uitrukken wanneer er meerdere knallen op dezelfde locatie worden waargenomen.
Naast het sensornetwerk kunnen inwoners van Assen ook melding doen van vuurwerkoverlast via social media en per telefoon.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.