Van Oud naar Nieuw: Hilda van der Heide uit Oranje krijgt kaartje en kerststol van staatssecretaris

ASSEN - Hilda van der Heide uit Oranje heeft toch een bericht ontvangen van het ministerie van Veiligheid en Justitie na het incident met de auto van staatssecretaris Klaas Dijkhoff in het dorp.
Van der Heide zei dat vanmorgen in de rubriek Van Oud naar Nieuw op Radio Drenthe. In die rubriek blikken we in de laatste twee weken van het jaar 2015 met een aantal mensen terug op het jaar.

Dikke BMW
Hilda van der Heide uit Oranje werd dit jaar een 'bekende Nederlander' toen ze voor de auto sprong van staatssecretaris Klaas Dijkhoff. Haar woorden "dikke BMW" gingen het hele land door. Van der Heide wilde met de actie zich verzetten tegen het voornemen van staatssecretaris Dijkhoff om 1400 asielzoekers in Oranje onder te brengen. Eerder was toegezegd dat het maximum op 700 zou liggen.

Gewond
Bij de actie werd Van der Heide door een beveiliger van de auto van de staatssecretaris weggetrokken. Daarbij kwam ze ten val en scheurden de pezen in haar elleboog. "De elleboog wil nog niet recht en dat is heel vervelend. Misschien is een vierde operatie nodig," aldus Van der Heide.

Van der Heide kwam toen landelijk in het nieuws en daar schrok ze toch wel een beetje van. "Ik dacht wel, wat heb ik gedaan? Dat doe je als je adrenaline ontzettend hoog is en je voor je dorp opkomt. Maar toch ben ik blij dat ik het gedaan heb. Als het morgen weer zou gebeuren zou ik weer voor die auto gaan staan. Het heeft opgeleverd dat we de 700 extra er niet bij krijgen."

Toch bericht
Lange tijd hoorde ze hier niets over van de staatssecretaris, terwijl ze toch wel een kaartje had verwacht. Afgelopen zaterdag kwam de postbode een grote doos bezorgen van het ministerie. Daarin zaten onder meer een kaartje en een kerststol. "Een kaartje van meneer Dijkhoff, waarop hij onder meer schreef te hopen dat het weer wat beter met me gaat. Ik vond het wel een heel fijn gebaar," zegt Van der Heide.
Deel dit artikel: