Stelling: Korpschef Bouman zaait onnodig angst met zijn uitspraak

De korpschef wil blijven investeren in wijkagenten (Rechten: Politie.nl)
De korpschef wil blijven investeren in wijkagenten (Rechten: Politie.nl)
ASSEN - Er komt zeker een aanslag in Nederland. Dat zegt Gerard Bouman, vertrekkend korpschef van de Nationale Politie tegen De Telegraaf.
In de krant zegt hij onder meer dat Nederland een oase is. "Een van de weinige plekken waar nog geen aanslag is gepleegd. Voor mij staat vast dat die er komt."
Wijkagenten
Bouman wil blijven investeren in wijkagenten. Hij zegt dat er door die agenten nog geen aanslag is geweest. Volgens hem is er geen wijk waar de politie niet komt. Bouman wil ook dat het contact met buurtbewoners behouden blijft. "Het beeld dat het gevaar bij terrorisme van buiten komt, is door de recente aanslagen gelogenstraft."
Volgens Bouman komt er door de stroom vluchtelingen veel druk te liggen op de politie. Daardoor is er minder capaciteit. "De wijkagent wordt bijvoorbeeld uit zijn omgeving getrokken."
Stelling
Doet Bouman er goed aan om te zeggen dat er een aanslag komt? Of moet hij niet zulke uitspraken doen? De stelling van vandaag luidt dan ook: "Korpschef Bouman zaait onnodig angst met zijn uitspraak."

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we u of je uit Drenthe moet vertrekken, als je iets wil bereiken. Ruim 57 procent was het daarmee eens, ruim 42 procent oneens. In totaal brachten 1107 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.