Beste oliebollenbakker Slagter: Ik was uitgegaan van een 9

COEVORDEN - Helemaal tevreden is hij niet met een rapportcijfer 8. Bakker Henk Slagter uit Coevorden bakt volgens het Algemeen Dagblad de beste oliebollen van Drenthe, maar hij had gerekend op een 9.
"Ik heb vijf keer in de top tien gestaan. Daar ga je dan wel voor", legt Slagter uit. "Het valt wel een beetje tegen, maar daar ben ik snel overheen." Dit jaar stonden de oliebollen van Slagter op plek 38. Tien plekken lager dan vorig jaar. De jury zei het al
: "Slagter denkt in termen van negens en zal dus niet blij zijn met een 8."
Zoet en knapperig
Wat is het geheim van de bol van Slagter? "Het is de eenvoud. Je moet een frisse oliebol maken, zoet, knapperig en luchtig met een mooie structuur", somt Slagter op. Hoe je zo'n goede oliebol maakt? " Het is veel trainen! Veel oefenen en kleine beslagjes maken. Als het niks is: weggooien."
Veel oefenen
Eind september begon de bakker met het oefenen. "Twee keer in de week. Een beetje meer of minder water, verschillende soorten rozijnen proberen, een andere temperatuur van de olie. Ik heb dit jaar - tot nu toe - al 17.000 oliebollen gemaakt."
Bestellingen
De oliebollen worden niet alleen in Coevorden en omgeving gegeten. "Ik heb ook een bestelling van 9.000 stuks van een winkel in Brabant", vertelt Slagter. "En een biljartvereniging op Vlieland komt er 4.000 halen."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.