Scheepswerf De Kaap in Meppel gaat zich richten op reparaties

MEPPEL - Scheepswerf De Kaap in Meppel gaat zich concentreren op de reparaties aan schepen. Dat laat directeur Thecla Bodewes weten aan RTV Drenthe.
Nieuwbouw van schepen wordt verplaatst naar de scheepswerf in Kampen. Eerder dit jaar nam de Bodewes Groep daar de intellectuele eigendommen en inventaris over van de failliete scheepswerf Peters. Schepen worden steeds groter en breder en daar zijn de waterwegen bij Meppel volgens Thecla Bodewes niet op berekend.

Alsnog weg
De reparaties aan schepen blijft in Meppel, omdat de Bodewes Groep alle werkzaamheden niet direct kan verplaatsen naar Kampen. Naast de reparatietak blijft klein nieuwbouw ook in Meppel. "In Kampen kunnen we niet meteen aan de slag. Daarom kan niet alles over", legt Bodewes uit. "Of we op korte termijn alsnog uit Meppel vertrekken kan ik niet zeggen. Dat kan vijf jaar zijn. Dat kan vijftig jaar zijn en misschien gaan we hier helemaal niet weg."

Werk
In Meppel blijven 35 van de 48 arbeidsplaatsen behouden. "Een groot aantal jongens kan op de fiets blijven komen", grapt Bodewes. De overige werknemers worden zoveel mogelijk ondergebracht bij andere vestigingen van het bedrijf. "De jongens die graag in de nieuwbouw willen blijven, gaan mee naar Kampen. Er is geen sprake van ontslagen."
Meer over dit onderwerp:
scheepswerf De Kaap Meppel Bodewes Thecla Bodewes
Deel dit artikel: