Familie Rozema ziet moeilijk jaar toch nog hoopvol eindigen

KLAZIENAVEEN-NOORD - Het was een moeilijk jaar voor de familie Rozema uit Klazienaveen-Noord. Zoon Maik overlijdt in februari op 21-jarige leeftijd aan een spierziekte.
Het gezin heeft nog twee kinderen, Niek en Stan. Maar het geluk zit de familie niet mee. De dag voor kerst is vader Johan met de hond op weg naar de dierenarts als de bus waarin hij rijdt vlam vat. Niemand raakt gewond, maar de bus is total loss. En die bus is voor de familie enorm belangrijk.

Aan huis gekluisterd
Niek heeft dezelfde spierziekte als z'n broer en zit in een rolstoel. Zijn ouders brengen hem dagelijks met de aangepaste bus naar z'n werk en sport. Hij doet aan rolstoelhockey. Doordat er ineens geen bus meer is zit hij noodgedwongen thuis.

De bus is verzekerd, maar de verzekering betaalt waarschijnlijk alleen de dagwaarde van de 13-jaar oude bus. Een nieuwe tweedehands bus kost al snel 30-duizend euro. En dat geld heeft de familie niet.

Hulp
Uit onverwachte hoek komt er hulp voor de familie. Uitvaartverzorger Monuta doneert 1500 euro voor een nieuwe bus. Daarnaast maken verschillende mensen geld over naar het gezin.

"Met kerst zaten wij te eten toen ineens de bel ging. Er stond een vreemde man voor de deur die me honderd euro in de handen drukte en fijne feestdagen wenste", vertelt vader Johan Rozema. "Ik weet nog steeds niet wie die man is, maar we hebben daarna wel even een traantje weggepinkt."

Geleende bus
Een bekende van de familie hoort het verhaal en biedt zelfs een aangepaste bus te leen aan. "Die gebruikt hij om zijn vader te vervoeren. Maar omdat hij 'm niet zo vaak nodig heeft, mogen wij de bus gebruiken als hij stil staat. Fantastisch", aldus Johan Rozema.
Deel dit artikel: