Organisatie Drenthe200 wil volgend jaar meer dan duizend deelnemers

RODEN - "Dit jaar hebben we bewust gekozen voor een deelnemerslimiet van vierhonderd om het evenement in de vingers te krijgen. Maar volgend jaar willen we meer deelnemers. We zitten aan aantallen boven de duizend te denken."
Dat zegt een tevreden organisator Johan Wekema na afloop van de Drenthe200 die gisteren voor het eerst in Roden werd verreden.

Hel van het Noorden

Gisteren om zes uur 's ochtends was de start van de monstertocht die moest worden afgelegd per mountainbike, fatbike of cyclobike. "Het is echt de hel van het Noorden", verzuchtte deelnemer Jans Jagt uit Klazienaveen na bijna achttien uur fietsen gisteravond laat.

Maatje te groot

Hij kwam na ruim zeventien uur zwoegen en ploeteren door de modder binnen. "Ik wist dat het zwaar zou worden, maar het was zó verschikkelijk zwaar", aldus de 64-jarige Jagt. De Klazienavener, die sinds afgelopen zomer als gepensioneerde door het leven gaat, kon niet ontkennen dat de jaren beginnen te tellen. "Eigenlijk was dit een maatje te groot voor mij. Maar ik heb zo'n voldaan gevoel!"
De eerste editie van de Drenthe200 werd gewonnen door Onno Reijnhout uit Donderen. Hij deed er zeven uur en 55 minuten over.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.