Gevonden huisdieren rechtstreeks naar dierenasiel Beilen

BEILEN - Bent u uw hond of kat kwijt en is deze gevonden? Dan kunt u die sinds deze week ophalen bij het dierenasiel Beilen.
Doordat de wet veranderd is, zijn de drie vooropvangen die Drenthe heeft, gesloten. "Daardoor is er geen gesleep meer met de dieren", vertelt Alwin Tol van het asiel.
Werd er een dier gevonden dan werd deze naar een vooropvang gebracht. Een keer per week werden de dieren dan opgehaald door het provinciale asiel. De dieren gaan nu dus rechtstreeks naar het asiel in Beilen.
Uitbreiding
"Wij hebben een stukje bijgebouwd waar de mensen van de Dierenambulance een sleutel van hebben. Zij kunnen 24 uur per dag naar binnen om gevonden dieren te brengen", aldus Tol. Hij verwacht niet dat er straks veel meer dieren in het asiel terecht komen: "De meeste gevonden dieren werden toch wel bij ons gebracht omdat het grootste deel van voornamelijk de katten niet wordt opgehaald door hun baasjes."
Kritiek
Toch is er ook kritiek op de sluiting van de vooropvang. Mensen moeten verder rijden om hun huisdier op te halen. Het asiel in Beilen vangt jaarlijks 300 tot 400 honden en ruim 1500 katten op. Dan gaat het om beesten die zijn weggelopen, maar ook om zwerfdieren.
Grote drukte?
"Ik hoop dat er hier binnenkort dikke rijen mensen staan om hun huisdier weer op te halen, maar ik verwacht het niet. De meeste dieren worden niet opgehaald en komen in het asiel terecht voor herplaatsing", aldus Tol.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.