Van Oud naar Nieuw: het hoogtepunt van Meppel

MEPPEL - Voor Meppel was de Sinterklaasintocht een van de hoogtepunten in 2015. Het was bovendien voor het eerst dat de landelijke intocht in Drenthe plaats vond.
De intocht van Sinterklaas is ruim een maand geleden, maar de glimlach is nog niet van het gezicht van Ronald Biemolt van het Meppeler Sinterklaascomité verdwenen. "We kijken terug op een heel mooi jaar."

'Meer werk dan verwacht'
Bij de organisatie van de intocht kwam een hoop kijken. Er moest vaak vergaderd worden en veel geregeld worden. "Het werd steeds vaker en vaker en op het laatst ben je er constant mee bezig", zegt Biemolt. Het organiseren van de intocht was dan ook meer werk dan hij had verwacht. "Maar dat is niet erg hoor, want dat vele werk bleek ook heel mooi te zijn."

Bekijk een hoogtepunt van het afgelopen jaar: In beeld: Sinterklaas in Meppel

Zwarte Piet
Als organisatiecomité van de intocht ontkom je niet aan de discussie rond Zwarte Piet. Biemolt vindt dat het wonderbaarlijk goed gegaan is in Meppel. "Er zijn door de burgemeester en organisatie duidelijke afspraken gemaakt met groepen die wilden protesteren. En die partijen hebben zich keurig aan de afspraken gehouden. Er is helemaal geen geouwehoer of gedonder geweest in Meppel."

Lees ook: Tevreden gezichten in Meppel een dag na de intocht van Sinterklaas

Aanslagen in Parijs
De dag voor de intocht werden er aanslagen gepleegd in Parijs. "Dat leeft natuurlijk wel", zegt Biemolt. "Maar de intocht is daardoor niet veranderd. Alles was al gedaan, we konden niet meer beveiligen." Ook was het nog even de vraag of de intocht wel door moest gaan na de terreur in de Franse hoofdstad. "Je zit wel met die vraag, maar voor ons stond vast dat het gewoon door moest gaan."

Op de kaart
Biemolt hoopt dat de intocht Meppel nog goede dingen op gaat leveren het komende jaar. "Je bent op televisie geweest. We hopen dat mensen nog eens naar Meppel willen komen."
Deel dit artikel: