Monteurs TenneT doen nieuwe poging om stroomdippen te voorkomen

ASSEN - Monteurs van TenneT, de beheerder van hoogspanningskabels, gaan vandaag opnieuw een poging doen om de lijnen te controleren. Op die manier hopen ze meer duidelijk te krijgen over het probleem rond de stroomdippen.
Vannacht werd ook al een poging ondernomen, maar door het slechte weer lukte het de monteurs niet om zicht te krijgen op het probleem.

Gevolgen stroomdippen niet duidelijk

Sinds gistermiddag flikkeren de lampen in Noord-Nederland door stroomdips, korte onderbrekingen in de stroomtoevoer. "De hoogspanningslijnen hebben nog steeds last van lijndansen", laat TenneT weten. Het lijndansen wordt veroorzaakt door ijsafzettingen op de kabels.

Gevolgen?

Een woordvoerder van TenneT laat weten dat de gevolgen van de korte onderbrekingen voor mensen thuis niet helemaal duidelijk zijn. Op de vraag of de wekker kan uitvallen, kan ze geen antwoord geven.

Nog steeds last

Stroomdips komen nog steeds voor, met name in het Noorden van het land. TenneT zegt nog niet te weten wanneer alles weer normaal is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.