Meppel wil asielzoekerscentrum aan Steenwijkerstraatweg

MEPPEL - Het agrarisch gebied tussen de Steenwijkerstraatweg en de Gedeputeerde Dekkerweg aan de rand van Meppel wordt de locatie van het asielzoekerscentrum in Meppel.
Dat is te lezen in het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Meppel aan de gemeenteraad. Het gebied, net achter de watertoren, sluit volgens B en W het best aan bij de voorzieningen in de stad. Ook het COA is akkoord met de voorgestelde locatie.

Informatieavond

De directe omwonenden zijn inmiddels over de plannen geïnformeerd. Volgende week dinsdag is er een informatieavond over de locatie van het azc in Schouwburg Ogterop.

Gemeenteraad

Het voorstel voor het asielzoekerscentrum wordt 21 januari besproken in de commissie Sociaal Domein en komt 28 januari in de gemeenteraad.

Goede keuze

Eén partij, Sterk Meppel, heeft aangeven niet tegen de komst van een azc te zijn, maar niet deel te willen nemen aan de besluitvorming over het asielzoekerscentrum. De partij vindt één optie voor een locatie te mager. Fractievoorzitter Henk Schoemaker vindt dat er meerdere opties moeten zijn om een goede keuze te kunnen maken.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.