Binnenstad Assen boos op CdK Jacques Tichelaar

Binnenstad Assen boos op Tichelaar (Rechten: FOC Assen BV)
Binnenstad Assen boos op Tichelaar (Rechten: FOC Assen BV)
ASSEN - De opmerkingen van commissaris van de koning Jacques Tichelaar over de komst van een Factory Outlet Center naar Assen zijn slecht gevallen. "Ik heb me er toch wel even boos over gemaakt", zegt voorzitter Peter Sluyter van de Binnenstadsvereniging Assen.
Volgens Tichelaar duurt het allemaal veel te lang met de komst van een FOC. Tichelaar roept voor- en tegenstanders op om met elkaar om tafel te gaan, want een FOC kan ook voordelen hebben voor heel Drenthe.

We zijn geen hunebedbouwers

Maar de toon van de opmerkingen stoort Sluyter. "We worden weggezet als een stel hunebedbouwers. Maar we hebben al vaak beargumenteerd en onderbouwd waarom het winkelcentrum er niet moet komen".
De binnenstad van Assen vreest voor nog meer leegstand, omdat klanten naar het FOC zullen gaan. Volgens commissaris Tichelaar heeft een Outlet Centre meer voordelen, omdat de navigatiesystemen van mensen uit een grote regio eindelijk ingesteld staan op Assen. "De problemen in de binnenstad van de Drentse hoofdstad spelen al jaren". Dus dat kan het niet zijn volgens Tichelaar.

We maken ons oprecht zorgen

Sluyter vindt de opmerkingen zelfs een belediging voor de ondernemers. "Je mag best een mening hebben, maar niet zeggen dat deze ondernemers het niet snappen. Deze ondernemers maken zich oprecht zorgen en daar hebben ze argumenten voor".

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.