Schaatsen, sleetje rijden en thuislessen tijdens ijsvrij in Eelderwolde

EELDERWOLDE - Leerlingen van CBS De Rietzanger in Eelderwolde hoeven zich deze dagen niet te vervelen. Naast schaatsen en sleetje rijden kunnen de kinderen ook lessen volgen op de Facebookpagina van de school.
De basisschool is net zoals veel andere scholen in Drenthe gesloten vanwege het winterweer. Docent Clair Mulder kwam op het idee om een paar Engelse lesjes op te nemen. Ze plaatste de filmpjes op de Facebookpagina van de school en dat viel goed in de smaak.

Enthousiast
Volgens juf Clair reageren kinderen en ouders ontzettend positief op de online lessen. "Op Facebook komen veel enthousiaste reacties binnen en ook collega's zijn bij met het initiatief", aldus juf Clair.

Navolging
Inmiddels hebben ook andere docenten van de basisschool filmpjes opgenomen en die geplaatst. Bijvoorbeeld meester Gijs. Hij heeft een winternummer geschreven en speelt het nummer op zijn gitaar.

Het is nog niet duidelijk of de basisschool in Eelderwolde morgen weer open is. Mocht de school nog een dag gesloten blijven, dan kunnen de kinderen vooruit met de inmiddels tientallen lesjes die online te vinden zijn.
Deel dit artikel: