Code rood verlengd: meerdere ongelukken in Drenthe

Het blijft glad (archieffoto RTV Drenthe)
Het blijft glad (archieffoto RTV Drenthe)
ASSEN - Code rood is verlengd tot vanochtend 11.00 uur. Dat heeft het KNMI bekend gemaakt. Mogelijk blijft het weeralarm zelfs langer van kracht.
Gisteravond gebeurden er in onze provincie meerdere ongelukken. Volgens de politie waren er tussen 16.00 en 21.00 uur twee aanrijdingen. Bij Assen raakten daarbij mensen gewond. Bij Dwingeloo was er alleen blikschade.
Friesland
De meeste ongelukken gebeurden in Friesland, namelijk zeven. Zes daarvan waren in de omgeving Sudwest Fryslan en één in Harlingen. In de stad Groningen deden zich drie ongelukken voor.
Neerslag
Er is meer neerslag onderweg naar Drenthe. Vannacht zal het weer meer gaan ijzelen. "Bloedlink, nieuwe regen rukt op naar het noorden", aldus de Verkeersinformatie Dienst. Bij code rood wordt geadviseerd niet de weg op te gaan.

Code rood

Het weeralarm blijft ook gelden voor de provincies Friesland en Groningen. Voor Flevoland, Overijssel en op de Wadden geldt code oranje. Volgens het KNMI houdt de gladheid nog een flinke tijd aan. In Groningen verdwijnt het mogelijk pas morgenavond laat.
Scholen en openbaar vervoer
Er blijven veel scholen in onze provincie dicht vanwege de gladheid. We hebben hier een overzicht. Qbuzz beslist 's ochtends om vijf uur of de bussen gaan rijden. De treinen van Arriva en de NS lijken vooralsnog te rijden. Kranten waarschuwen dat hun bezorgers mogelijk later of helemaal niet komen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.