Personeel spoedeisende hulp Scheper Ziekenhuis overnacht in ziekenhuis

EMMEN - Zo'n twintig artsen en verpleegkundigen van het Scheper Ziekenhuis in Emmen hebben de nacht in het ziekenhuis doorgebracht.
Ze werken op de spoedeisende hulp en konden vannacht niet of nauwelijks naar huis vanwege de ijzel. Om iedereen op tijd te kunnen helpen hebben ze overnacht in het ziekenhuis. Vanochtend stond er een gezamenlijk ontbijt op het programma.
'Heupbreuk is minder prettig'
Het ziekenhuis heeft het de afgelopen dagen druk gehad. Volgens Luuk Tomson, hoofd spoedeisende hulp, waren er veel mensen met botbreuken. Dat waren niet alleen ouderen. "We hebben alle leeftijden binnengekregen, van jong tot oud. Sommige mensen hadden een heupbreuk en dat is minder prettig, omdat dat van grote invloed is op je leven."
Geslapen op dagafdeling
Willem is verpleger op de recoveryafdeling. Hij woont in Westerbork en had vannacht oproepdienst. "Dat is normaal een half uur rijden, maar vanwege de ijzel wilde ik niet het risico nemen om te laat te komen. Daarom heb ik vannacht in een bed op de dagafdeling geslapen."
Het is de tweede nacht dat het Scheper Ziekenhuis bedden beschikbaar heeft gesteld voor het personeel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.