TenneT houdt rekening met toenemende stroomdips

HOOGEVEEN - "De spanningsdips vallen tot nu toe nog mee, maar we verwachten in de loop van de middag meer stroomdips", dat zegt woordvoerder Johanna Breuning van TenneT, de beheerder van de hoogspanningslijnen.
Sinds gisteren is er volgens TenneT opnieuw sprake van lijndansen bij hoogspanningskabels in Groningen en Oost-Friesland. En dat lijndansen veroorzaakt dips bij het elektriciteitsnet, ook in Drenthe.Meer dips op komst?
Johanna Breuning van TenneT: "Vanochtend hebben we twee dips waargenomen. De situatie is nog niet zo heftig, maar er is slecht weer op komst. Het is koud en de verwachte neerslag en wind kunnen het lijndansen en de stroomdips verergeren".

Lees ook: Hoe ontstaan stroomdips?Inspectie met helikopter
Vanaf het vliegveld in Hoogeveen is vanochtend een helikopter opgestegen om de hoogspanningslijnen te inspecteren. "Normaal schouwen we de lijnen vanaf de grond, maar het is met de gladheid niet verantwoord om onze inspecteurs de weg op te sturen. Daarom controleren we de kabels nu vanuit de lucht." Ook gisteren en eergisteren werd een helikopter ingezet voor de inspectie van de hoogspanningslijnen.
Meer over dit onderwerp:
Stroomdips lijndansen TenneT Hoogeveen
Deel dit artikel: