Rijdende winkel gewoon op pad: 'Als je niet remt, gebeurt er niets'

ANLOO - Jan Dekens heeft er geen moment over getwijfeld, ondanks de gladde wegen ging hij gewoon op pad met zijn rijdende winkel.
"Heel voorzichtig sturen en dan maar hopen dat het goed gaat." Volgens Jan Dekens is het alleen maar een voordeel dat hij met zo'n grote en zware wagen rondrijdt, dan is de kans op glijden klein.

Klanten zijn blij

Zijn klanten zijn blij dat de rijdende winkel van Jan langskomt. Aaltje Bruins in Anloo kan haar oprit niet af omdat die spiegelglad is: "Ik moet mijn benen wel heel houden." Haar kinderen hebben de afgelopen dagen boodschappen voor haar gedaan, zij heeft, zoals ze het zelf noemt, een soort huisarrest.

Extra service

Jan Dekens loopt deze dag meer dan anders, zijn klanten zijn vooral de wat ouderen zoals Aaltje Bruins. Met volle tassen loopt hij voor zijn klanten heen en weer over sneeuw en ijs: "Dat is toch een stukje extra service wat ik bied en het is simpel, ik heb brood en groente ingekocht en die moet ik toch verkopen!"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.