Vooruitblik 2016: Yvonne Kooi van Royal Goedewaagen

Yvonne Kooi (Rechten: RTV Drenthe)
Yvonne Kooi (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - In deze eerste week van 2016 kijken we met een aantal mensen naar het verse, nieuwe jaar dat voor ons ligt. Wat gaat 2016 hen brengen? Yvonne Kooi is directeur van aardewerkfabrikant Royal Goedewaagen in Nieuw-Buinen en Ondernemer van het Jaar 2015.

Kooi heeft al iets nieuws in petto voor dit jaar. "Op al onze producten gaan we een jaarteken zetten, zodat het ook traceerbaar is", vertelt ze op Radio Drenthe. Op die manier kunnen mensen precies zien wanneer een voorwerp gemaakt is door Royal Goedewaagen.
Servies
In het bedrijf van Kooi worden onder andere miniaturen en vazen gemaakt. Maar ook complete serviezen. "Recentelijk hebben we voor een toprestaurant in Drenthe een servies gemaakt. Ik ontmoette de eigenaar op een ondernemersdag. Een paar maanden geleden zijn we om tafel gaan zitten en toen hebben we een servies verzonnen."

Lees ook:

Yvonne Kooi van Royal Goedewaagen is Drents Ondernemer van het Jaar 2015

Vaste en nieuwe klanten

In het nieuwe jaar verwacht Kooi dat zowel vaste als nieuwe klanten weer bij haar bedrijf aankloppen. "Je hebt wel vaste klanten, maar ook heel veel nieuwe klanten, doordat je allemaal visitekaartjes weggeeft in de vorm van je product. Dan krijg je dat mensen zeggen: dat is zo leuk, ik wil ook iets laten maken voor mijn bedrijf", vertelt Kooi.

Drents bedrijf

Inmiddels is Royal Goedewaagen uitgegroeid tot een echt Drents bedrijf. "We zaten oorspronkelijk in Gouda, maar nu in Drenthe. Ik draag het ook uit dat we in Drenthe zitten. Het is mooi om te zien dat we ook heel lokaal werkzaam zijn."
De provincie Drenthe heeft bij Royal Goedewaagen bijvoorbeeld een speciale vaas laten maken. "Die wordt uitgereikt tijdens jubilea of als medewerkers in het zonnetje worden gezet."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.