Verkeerspark Assen verkoopt deel van inboedel

ASSEN - Eigenaar Herman Jasper van het Verkeerspark Assen heeft een aantal attracties verkocht aan de Bikkel Groep in Hoogeveen.
Volgens het Dagblad van het Noorden is alle resterende inboedel aan het Hoogeveense bedrijf verkocht en is het doek daarmee definitief gevallen voor het Verkeerspark. Maar dat klopt niet, zegt Jasper tegen RTV Drenthe.

Naar de camping

"Wij maken al jaren gebruik van de diensten van Bikkel. Zij waren hier aan het opruimen en zagen een paar speeltoestellen waar ze belang bij hadden. Toen heb ik gezegd: dan kunnen jullie die overnemen", aldus Jasper.

De Bikkel Groep is ook eigenaar van een camping in Wijster. Een aantal speeltoestellen verhuist van het Verkeerspark naar die camping.

Maar niet alle attracties zijn dus verkocht, benadrukt Jasper. De overige spullen gaan naar een opslag in Appelscha.

Niet blij

Jasper baalt ervan dat het park de afgelopen tijd veel in het nieuws is. Er waren meerdere inbraken en er werden Facebookacties gestart om het park te behouden. "Ik ben er niet blij mee", zegt de eigenaar. Wel begrijpt Jasper dat het leeft onder de mensen en snapt hij dat de oprichters van de Facebookacties alleen maar goede bedoelingen hebben.

Rechtszaak
Het Verkeerspark sloot in 2014 de deuren, nadat het jarenlang verliesgevend was. Jasper wil het park verkopen, maar dat is tot op heden niet gelukt. Intussen verkeert hij in een conflict met de gemeente Assen.

Het geschil gaat over een stukje grond dat Jasper graag wil aankopen. De gemeente wil het stuk niet meer kwijt. Jasper is naar de rechter gestapt. Hij vermoedt dat de zaak in april voorkomt. "Ik zie het met heel veel vertrouwen tegemoet."
Meer over dit onderwerp:
verkeerspark Assen Gemeente Assen Herman Jasper
Deel dit artikel: