Lambert Zwiers: Niets mis met structurele steun voor vliegveld Eelde

Groningen Airport Eelde (RTV Drenthe / Fred van Os)
Groningen Airport Eelde (RTV Drenthe / Fred van Os)
EELDE - Structurele steun voor Groningen Airport Eelde moet kunnen, dat vindt voorzitter Lambert Zwiers van VNO-NCW/MKB Noord. "Wat is daar eigenlijk mis mee?"
Zwiers vindt het terecht dat er in Nederland overheidsgeld naar vervoer en bereikbaarheid gaat, zegt hij tegen de
.

'Noorden heeft belang bij bereikbaarheid'

"Er gaat per jaar 50 miljoen euro naar busvervoer in Groningen", zegt Zwiers. "En op elk treinkaartje dat iemand koopt zit ook vijftig procent overheidssteun. Ik vind dat zeer terecht en verantwoord." Zwiers begrijpt niet waarom luchtverkeer dan wel self supporting zou moeten zijn. "Dat slaat nergens op. De regio heeft alle belang bij goede bereikbaarheid, ook vanuit de lucht." Volgens Zwiers zal het Noorden er tot in lengte van jaren nadelen van ondervinden als aan die bereikbaarheid een einde komt.

Interationale economie

De noordelijke economie is volgens Zwiers steeds internationaler. "Bedrijven als Catawiki, maar ook de Rijksuniversiteit of het UMCG in Groningen hebben steeds meer internationale contacten." Eelde is volgens Zwiers dan een handige schakel in de bereikbaarheid. "Je kunt bijvoorbeeld bezoekers uit China toch niet met de trein of bus, samen met hun bagage naar Groningen laten reizen?"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.