DOS'46 verzuimt KZ te verrassen

KORFBAL - DOS'46 is er in eigen huis niet in geslaagd om play-offkandidaat KZ punten af te snoepen. Het duel tussen de nummer vier en zes van de ranglijst eindigde in 21-23.
Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden clubman Ties Sok, liepen de Nijeveners de hele eerste helft achter KZ aan. Met name international Marjolijn Kroon was een plaag voor DOS'46, dat blij was dat de achterstand met rust maar twee punten bedroeg: 12-14.

Afronding

DOS'46 begon uitstekend aan de tweede helft en kwam op een 15-14 voorsprong, maar verder doordrukken kon de Drentse formatie niet. Sterker nog, enkele minuten later stond het alweer 15-18 voor de Koogers. De roodzwarten wisten in een sfeervolle Eendracht weer erg dichtbij KZ te komen, maar op de cruciale momenten ontbrak het de ploeg aan koelheid en scherpte in de afronding. Na de 21-22 van uitblinker en topscorer Jelmer Jonker (acht goals) mocht het Nijeveense publiek nog eenmaal hopen op de gelijkmaker, maar het moest toezien hoe KZ in de slotminuut de genadeklap uitdeelde: 21-23.
Bij KZ deed André Kuipers, die met DOS'46 drie keer kampioen van de Korfbal League werd, de laatste elf minuten mee. Kuipers stopt na dit seizoen als speler - hij wordt coach van het Eindhovense DSC - en maakte dus zijn laatste minuten in De Eendracht.

Vijf uit zes

Promovendus DOS'46 heeft vijf punten uit zes wedstrijden en bezet daarmee de zesde plaats.