Moonshark sloot set af met hit David Bowie: 'Ik heb weer kippenvel'

ASSEN - De band Moonshark uit Assen plaatste zich gisteravond in poptempel Paradiso in Amsterdam voor de finale van The Clash of the Coverbands. Het optreden werd afgesloten met het nummer Heroes van David Bowie. Vanmorgen werd bekend dat de muzieklegende op 69-jarige leeftijd is overleden.
"Ik heb weer kippenvel", zegt een geschrokken Moonshark-gitarist Hansch van der Velden. "Ik hoorde het vanmorgen in de auto."
'Soundtrack van mijn leven'
"Ik luister al mijn hele leven naar die man. De muziek van Bowie is echt de soundtrack van mijn leven", beschrijft Van der Velden. "Het is echt groot nieuws. En dan besef je ineens dat je de avond ervoor de set eindigde met Heroes. Echt heel bijzonder."
Voor Van der Velden is er niemand zoals Bowie. "Die man is altijd zo verrassend", zegt hij lovend. "Hij heeft echt een gave. Ik denk dat de kwaliteit van zijn werk de tand des tijds doorstaat, tot ver na deze eeuw."

Zelfde podium

De band covert meerdere nummers van Bowie. "Maar Heroes is onze absolutie favoriet. Het krijgt nu onbedoeld een extra lading, door het onverwachte overlijden. Het is een van de mooiste nummers ooit. We vonden dat het zo goed paste in Paradiso. Bowie is een held van ons. We realiseerden ons dat zo'n dertig jaar daarvoor Bowie zelf op dat podium stond."Tijdens het muziekfestival Eurosonic Noorderslag zal Moonshark weer nummers van Bowie spelen. "Dit is een extra stimulans om misschien nog wel meer werk van hem te spelen. Donderdag spelen we tijdens Eurosonic een akoestische set voor 2 Meter Sessies. Dan gaan we zeker één of meerdere nummers van hem opnemen."
Niet zien aankomen
Weinig mensen wisten dat Bowie al meer dan een jaar kanker had. "Niemand had een idee", zegt Van der Velden. "Het lijkt erop dat hij de laatste plaat Blackstar tot in de puntjes heeft geregisseerd. Het album kwam vlak voor hij overleed uit."
"Toevallig lag ik er vannacht nog naar te luisteren, na een zeer hectische avond en nacht. Het album zit prachtig in elkaar. Het komt zeker binnen", vertelt hij.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.