Drukkerijmuseum Meppel in de lift

MEPPEL - Het aantal bezoekers aan het Drukkerijmuseum in Meppel is vorig jaar met twintig procent gestegen naar 6100. Dat bleek vanochtend tijdens de presentatie van de Koppermaandagprent 2016.
De stijging van het aantal bezoekers is vooral te danken aan scholieren. Het gaat zelfs om een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden.

Minder ouderen
"We zagen een dip in het aantal bezoekers omdat de bussen met ouderen weg bleven. We hebben toen bewust ingezet op samenwerking met scholen", zegt bestuurslid Co Nagelkerke. "De jeugd sleept opa en oma wel weer mee."

Koppermaandagprent
Koppermaandag is de eerste maandag na Driekoningen. In het verleden was dit de dag waarop alle gilden het nieuwe jaar inluidden. Tegenwoordig wordt de dag alleen nog gevierd in de grafische industrie. Veel drukkerijen geven een koppermaandagprent uit om de dag te gedenken.

Christelijke Scholengemeenschap Dingstede
En omdat de jeugd de toekomst heeft, vroegen ze aan scholieren van Christelijke Scholengemeenschap Dingstede de Koppermaandagprent 2016 te maken.

Subliem
Van de 200 inzendingen won de prent van de 12-jarige Daniëlle de Boer. Zij maakte een gedicht in de vorm van letters. "Subliem ontwerp voor iemand van die leeftijd," merkt jurylid Co Nagelkerke op.