Burgemeester Baas: Oranje is geen Geldermalsen

BEILEN - Oranje mag niet vergeleken worden met Geldermalsen, Steenbergen of Woerden vanwege het verzet tegen asielzoekers.
Burgemeester Ton Baas van Midden-Drenthe zei dat vanavond in zijn nieuwjaarstoespraak.

Jaaroverzichten

"In de jaaroverzichten werd Oranje in een adem genoemd met Steenbergen, Woerden en Geldermalsen. En dat vind ik volkomen ten onrechte", stelt Baas. "De inwoners van Oranje hebben zich nooit massaal verzet tegen de komst van de asielzoekers naar hun dorp. Bovendien ging afgelopen oktober de verontwaardiging in Oranje over het schenden van de afspraken die wij met elkaar hadden gemaakt en ik kan me daar alles bij voorstellen."
Een echte burgervader
Daarbij was ook de inmiddels bekendste inwoonster van het dorp aanwezig. Hilda van der Heide kwam lelijk ten val nadat een agent haar wegtrok voor de auto van staatssecretaris Dijkhoff. "Ik vind dat de burgemeester ons in de kwestie Oranje geweldig bijgestaan heeft", zegt Hilda van der Heide. "Als een burgervader!"

Oktober 2017

Er is afgesproken dat het asielzoekerscentrum in oktober 2017 weer sluit. "Ik denk dat we dat als Oranje weer bevechten moeten", denkt Van der Heide. "En dan zien wat ervan komt."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.