Gerechtshof behandelt hoger beroep Enise B. volgende week

De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep is volgende week (Rechten: archief RTV Drenthe)
De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep is volgende week (Rechten: archief RTV Drenthe)
LEEUWARDEN - Het Gerechtshof in Leeuwarden behandelt op woensdag 20 januari het hoger beroep in de zaak tegen Enise B..
B. werd in april vorig jaar veroordeeld tot twaalf jaar cel. Haar vriend Antonio van der P. kreeg een celstraf van zestien jaar opgelegd. Het tweetal, dat ook bekend staat als het 'gangsterduo' of Bonnie and Clyde, trok in februari 2014 een spoor van geweld door Drenthe, Noord-Brabant en Twente.
Rooftocht
De rooftocht begon in februari 2014 bij Echten. Het tweetal dwong op de Ruinerweg een 32-jarige man om uit zijn auto te stappen. De man werd met een vuurwapen bedreigd en moest in de kofferbak liggen. Hij wist daar later uit te ontsnappen en bleef ongedeerd.
Het duo sloeg diezelfde dag ook toe in Meppel. Daar ontvoerden de twee een vrouw. Ze werd in de nacht achtergelaten in een bos in Lelystad. Van der P. en B. werden in Duitsland opgepakt.
Poging tot doodslag
De rechtbank achtte poging tot doodslag op de vrouw in Meppel voor beide verdachten bewezen. Ook maakten de twee zich schuldig aan diefstal, zware mishandeling, ontvoering en afpersing. Enise B. kreeg een lagere straf, omdat ze bij minder strafbare feiten was betrokken, zoals een schietpartij in Enschede.

Hoger beroep

Van der P. accepteerde zijn straf, maar B. liet vorig jaar april weten in hoger beroep te gaan. Volgens haar advocaat kunnen Van der P.'s verklaringen een ander licht op de zaak werken. Hij is getuige in het hoger beroep. De advocaat van B. wil van Van der P. horen wat er precies is gebeurd is het huis van vrouw in Meppel. Hij vindt dat van belang voor de strafmaat, want volgens hem is twaalf jaar cel voor B. te hoog.

Lees ook:

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.