Slachtoffer woningoverval De Pol werd vastgebonden: politie geeft signalementen

DE POL - De politie heeft de signalementen verspreid van de drie overvallers in De Pol, vlak over de provinciegrens in Overijssel.
Gisteravond werd een 64-jarige man in zijn huis aan de Generaal van de Boschweg overvallen. Hij werd bedreigd met vuurwapens en vastgebonden. "De bewoner is erg geschrokken, maar bleef verder ongedeerd", aldus de politie.
De politie hoopt dat iemand iets gezien heeft of dat de overvallers aan de hand van het signalement worden herkend.
Signalement dader 1
Een blanke man van ongeveer 1,80 meter lang, hij droeg een trainingsbroek met een Nike-logo. Hij had een masker of bivakmuts op en een capuchon.
Dader 2
Een blanke man van ongeveer 1,80 meter lang, hij droeg een trainingsbroek. Hij had een klein wapen bij zich. Hij had tijdens de overval ook een masker of bivakmuts op en droeg een capuchon.
Dader 3
Een man met een getinte huidskleur van ongeveer 1,70 meter lang. Hij droeg een trainingsbroek en een jas met een rits die schuin over de voorkant loopt. Ook hij had een capuchon op.

Nog een overval

In Oldemarkt is vanmorgen juwelier Henk Vonk overvallen door drie mannen. De politie sluit niet uit dat die overval verband houdt met de overval in De Pol.

Oldemarkt

Oplettende omstanders hebben twee van de drie overvallers in Oldemarkt aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Leeuwarden en een 25-jarige man uit Rotterdam. Ze hadden allebei een vuurwapen op zak. De derde overvaller is nog voortvluchtig. De politie gaat er vanuit dat ook hij een vuurwapen bij zich heeft. De juwelier raakte licht gewond.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.