Verbazing over nieuw bushalteplan van de gemeente in Norg

NORG - "Het verbaast ons dat dit plan niet met ons besproken is", zegt voorzitter Gerard Meijering van de Belangenvereniging Norg over een nieuw bushalteplan voor het dorp.
Veiligheid vergroten|
Al vier jaar wordt er in de gemeenteraad van Noordenveld gesproken over een plan om bushaltes in Norg te verplaatsen naar een plek achter garage Dorenbos. Dit moet de veiligheid van fietsers en voetgangers in het centrum vergroten. In het nieuwe plan, dat het college deze week presenteerde, staat dat de haltes langs het Westeind moeten komen. Maar dat is volgens de belangenvereniging lang niet zo veilig als het oude plan.

400.000 euro subsidie
Wethouder Reint-Jan Auwema denkt dat de gemeenteraad zich beter kan vinden in het plan om de haltes langs het Westeind te plaatsen. Vanavond is een belangrijke avond voor de plannen om de bushaltes te verplaatsen. Als de gemeenteraad vanavond niet akkoord gaat met het plan, maakt de gemeente geen kans meer op een subsidie van 400.000 euro van de provincie.

"Het is één voor twaalf"
Belangenvereniging Norg vreest dat bij het mislopen van de vier ton subsidie helemaal niks meer terecht komt van de verbetering van de verkeerssituatie in het dorp. "Het is één voor twaalf. Als de gemeenteraad vanavond besluit om het niet door te laten gaan, dan staat Norg met lege handen", zegt Meijering.

Geen definitief besluit
In het oude plan zou garage Dorenbos naar de oude gemeentewerf aan de Eenerstraat verhuizen en wordt de oude brandweerkazerne verbouwd. Dat is in het nieuwe plan niet gelijk van de baan, zegt de wethouder: "Op dit moment wordt er geen definitief besluit genomen over dit plan. Vanavond gaat het erom dat we het op de lijst van subsidieprojecten houden."

Kwestie van jaren?
Wethouder Auwema overlegt de komende periode met omwonenden en belangenverenigingen om tot een aantal varianten van het plan te komen. Daar kan de gemeenteraad dan weer een definitief besluit over nemen. Wanneer de schop de grond in gaat weet Auwema niet. Dat is eerder een kwestie van jaren dan van maanden volgens de wethouder.

Lees ook: LNG wil duidelijkheid over plannen Norg