'Beurzen en evenementen zijn de enige optie voor de Prins Bernhardhoeve'
ZUIDLAREN - Is er een toekomst voor de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren? Jarenlang is er gezocht naar geschikte initiatieven en zijn er dingen geprobeerd. Volgens oud-exploitant John Franke zijn beurzen en evenementen nu de enige optie voor het complex in Zuidlaren.
Hij reageert daarmee op
uit het complex. Franke is sinds april niet meer betrokken bij het voormalige beurscomplex na het
van de Prins Bernhardhoeve.
Verwarmen is kostbaar
Volgens de directeur van het Doe Museum is de Prins Bernhardhoeve niet geïsoleerd en moeilijk warm te stoken. Franke beaamt dat. "Het verwarmen van het complex is heel kostbaar. Als je het pand gebruikt voor evenementen, hoef je het niet dagelijks te verwarmen. En de Prins Bernhardhoeve is immers ook gebouwd voor beurzen."
Concurrentiebeding
Maar het houden van evenementen en beurzen in de Prins Bernhardhoeve is op dit moment niet mogelijk door een concurrentiebeding met het beurscomplex WTC in Leeuwarden. Volgens John Franke moet er dan ook iets gedaan worden aan dat concurrentiebeding. "Dan zijn er mogelijkheden voor de toekomst", zo zegt Franke.
De oud-exploitant van de Prins Bernhardhoeve is niet verbaasd over het vertrek van het Doe Museum. "Het concept was te eenzijdig om daarmee voldoende bezoekers te trekken. Ik had er niet veel vertrouwen in."
Zandsculpturen
De verhuizing van het Doe Museum betekent ook het einde van de zandsculpturen in de Prins Bernhardhoeve, een initiatief van John Franke. "Het is doodzonde dat het hele project verdwijnt, dat voelt heel vervelend. Het was een geweldig concept en draaide ook goed met 90.000 bezoekers", aldus Franke.
'Van nul af aan beginnen'
De oud-exploitant ziet het vooralsnog niet zitten om zelf weer aan de slag te gaan in de Prins Bernhardhoeve. John Franke: "Ik heb het daar helemaal opgebouwd, dat wordt nu ontmanteld. Om weer van nul af aan te beginnen, lijkt me lastig."