Deul en Gyasi terug in basis FC Emmen

VOETBAL - Bijna een maand na de 4-1 thuisnederlaag tegen VVV-Venlo wacht voor FC Emmen de eerste krachtmeting van het nieuwe jaar. Tegenstander in Emmen is FC Oss, de ploeg die 15e staat in de Jupiler League. FC Emmen staat nog altijd zevende en vergaarde zeven punten meer dan de Brabantse formatie. Bij de thuisclub keren Raymond Gyasi en Boy Deul terug in de basis.
"Geen oefenduel, geen probleem"
"Heerlijk dat het weer gaat beginnen", lacht FC Emmen-trainer Marcel Keizer die in tegenstelling tot tegenstander FC Oss geen officiële oefenwedstrijd speelde. Sterker nog: Oss speelde er twee en Emmen kwam niet verder dan een onderlinge partij van drie keer 25 minuten. "Maar daar hebben we ook deels bewust voor gekozen. We hadden wel oefenduels staan, maar die werd gecancelled door de tegenstanders. In de loop van de winterstop besloten we om het erbij te laten, want voor de langdurig geblesseerden was dit wel prettig."
Deul, Gyasi, Olijve en Seip
Boy Deul en Raymond Gyasi zijn het verst in hun herstel. Zelfs zo ver dat ze tegen FC Oss kunnen starten. "Of ze het een hele wedstrijd kunnen volhouden? Dat gaan we vanaf morgen wel zien. We moeten niet vergeten dat we drie duels in acht dagen spelen, dus daar zit ook nog wel wat rekenwerk in ten aanzien van wat wél of juist niet kan. Frank Olijve zit dichtbij de 100% en wordt met de dag fitter. Dat geldt niet voor Marcel Seip. Voor hem komt het duel tegen FC Oss te vroeg.
Jallo twijfelgeval
De enige speler die ontbrak tijdens de afsluitende training was Gaby Jallo. De linkervleugelverdediger zat met keelklachten thuis. Toch verwacht Keizer dat Jallo erbij is tegen Oss. Op basis van de donderdagtraining lijkt Danny Bouws zijn stand-in.
FC Oss
FC Oss was voor de winterstop bezig aan een goede serie. Zes duels op rij is de formatie van Reinier Robbemond ongeslagen. "Het is ook gewoon een prima ploeg. Dat wij daar met 0-3 wonnen in de eerste wedstrijd van het seizoen was ook wel gelukkig. Als zij de eerste treffer hadden gemaakt was het misschien heel anders gelopen."

Opstelling FC Emmen:

Telgenkamp; Jallo, Kwee, Streutker; van Deelen; Rozema, Mannes, Deul; Danso, ten Voorde en Gyasi

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.