Ramon Nijland van VKW naar HHC

Ramon Nijland (foto website VKW)
Ramon Nijland (foto website VKW)
VOETBAL - Ramon Nijland verruilt na dit seizoen zondagtweedeklasser VKW uit Westerbork voor zaterdagtopklasser HHC uit Hardenberg. De 22-jarige doelman begon zijn loopbaan als veldspeler bij vv Beilen en op zijn vijftiende, inmiddels was hij actief bij VKW, verruilde hij het veld voor de goal.
WKE

Het afgelopen seizoen kwam Nijland uit voor WKE, maar bij de Emmer zondagtopklasser bleef hij achter Diederik Bangma reservedoelman.
ONS Sneek en Harkemase Boys
Nijland voerde de afgelopen periode ook gesprekken met ONS Boso Sneek en Harkemase Boys. Met Sneek leek hij dichtbij een deal, tot HHC zich meldde. De Hardenbergse club, de nummer 4 in de zaterdagtopklasse, raakt na dit seizoen namelijk één van de twee huidige keepers (Melvin Koetsier) kwijt.

'Financieel aantrekkelijker aanbod'

Volgens de website van ONS Sneek kiest Nijland voor het geld van HHC. 'Eerder meldden wij de komst van Ramon Nijland van VKW. Nijland heeft, ondanks eerdere toezeggingen aan ONS Boso Sneek, besloten in te gaan op een financieel aantrekklijker aanbod van HHC Hardenberg. ONS Boso Sneek betreurt deze gang van zaken ten zeerste, maar wenst Nijland desondanks veel succes in Hardenberg', staat er te lezen.

Sander Danes

Nijland zal bij HHC, volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk actief in de tweede divisie, de strijd aan moeten gaan met Sander Danes. De oud-doelman van FC Emmen en WKE is bezig aan zijn 7e seizoen bij HHC en verlengde onlangs zijn contract bij de oranjehemden.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.