Dagzorg Heerendordt wordt niet overgenomen: personeel op straat

Heerendordt (Rechten: archief RTV Drenthe)
Heerendordt (Rechten: archief RTV Drenthe)
KLAZIENAVEEN - De dagzorg van de failliete Zorggroep Heerendordt in Klazienaveen wordt niet overgenomen. Dat heeft curator Rob Geene vandaag bevestigd.
Vorige week maakte de curator bekend dat de schoonmaaktak van de zorggroep wel
door schoonmaakorganisatie Dokter, maar voor de medewerkers van de dagopvang is dus minder positief nieuws.

Te weinig vraag

Dat de tak niet wordt overgenomen, heeft volgens Geene te maken met een groot aantal factoren. Volgens de curator is de belangrijkste reden dat er genoeg aanbod is van dagopvang in de omgeving van Klazienaveen. "Daardoor is het erg moeilijk om deze tak rendabel te maken", zegt Geene. Hij had van begin af aan een hard hoofd in een overname van dit onderdeel van Heerendordt.

50 cliënten

Volgens Geene maken er ongeveer vijftig cliënten gebruik van de dagzorg van Heerendordt. Volgens de curator kunnen deze mensen zonder problemen worden ondergebracht bij andere zorggroepen in de omgeving. Hoeveel mensen er op de dagopvang werken kan Geene niet precies zeggen. Volgens hem is het aantal medewerkers op één hand te tellen. Zij verliezen allemaal hun baan.
Thuiszorg
Op dit moment lopen nog onderhandelingen voor de overname van de thuiszorgtak van Heerendordt. Geene heeft er alle vertrouwen in dat dit onderdeel wel succesvol wordt overgenomen. Als dit lukt kan het overgrote deel van het personeel van Heerendordt hun baan behouden. Geene verwacht volgende week meer te kunnen zeggen over de overname.
Heerendordt ging in november vorig jaar failliet. De zorggroep telde zo'n 300 medewerkers en 800 cliënten.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.