Afzien in Vledder: Wampex van start

VLEDDER - Liefhebbers van modder, door plassen banjeren en de weg zoeken in het donker kunnen hun hart ophalen. De Wampex in Vledder is vanmiddag weer van start gegaan.
Wampex staat voor Weekend Amfibie Expeditie. Deelnemers krijgen een boekje met aanwijzingen mee en gaan in het donker op pad om ongeveer 32 kilometer te lopen en allerlei opdrachten uit te voeren.

Zware omstandigheden

De route is dit jaar extra zwaar omdat er heel veel plassen zijn en het vannacht flink koud kan worden. "Het is behoorlijk nat", zegt Pieter Bosma, een van de organisatoren. "We hebben wel vaker te maken gehad met nattigheid, ijzel en sneeuw. Maar deze editie staat wel in de top drie."

Helemaal vol

Dit jaar doen negentig teams mee en met 540 deelnemers is de tocht vol. De eerste mensen gingen rond 17.00 uur van start. Zij komen vannacht waarschijnlijk rond 02.00 uur aan. Vanavond starten ook deelnemers, zij zullen waarschijnlijk pas in de loop van zaterdagochtend de finish halen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.