FC Emmen zwak uit winterstop: 0-2 nederlaag

De Emmenaren verloren met 0-2 (Rechten: Niels Dijkhuizen / RTV Drenthe)
De Emmenaren verloren met 0-2 (Rechten: Niels Dijkhuizen / RTV Drenthe)
VOETBAL - FC Emmen is het nieuwe jaar begonnen met een 0-2 nederlaag tegen FC Oss. In de eerste wedstrijd na de winterstop kwam de ploeg van Marcel Keizer slecht voor de dag en wist het na een redelijke beginfase weinig meer te creëren.
Na de nieuwjaarsreceptie ontspon zich een onaantrekkelijk duel tussen de nummer zeven en vijftien van de Jupiler League. Na bijna tien minuten spelen had FC Emmen op 1-0 moeten komen, maar arbiter Nijhuis zag niet dat FC Oss-keeper Mous met bal en al over de doellijn viel na een kopbal van Rick ten Voorde.

Kans voor open doel

Vlak daarna miste Ten Voorde voor open doel, nadat Erixon Danso mocht aanleggen voor een schot van dichtbij. Kort na de enorme kans van Ten Voorde dook Danso gevaarlijk op voor Mous, maar ook hij scoorde niet.
Tegentreffers
Zo stichtte FC Emmen in de eerste helft het meeste gevaar, maar was het de uitploeg die na bijna veertig minuten spelen op 0-1 kwam. Na een vrije bal van Istvan Bakx schampte Richard van der Venne de bal met het hoofd, waarna FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp verslagen was.
Enkele minuten later was Felitciano Zschussen verantwoordelijk voor de 0-2, nadat hij uit een snelle counter en combinatie met Bakx oog in oog met Telgenkamp koelbloedig afrondde.
Onmachtig
In een saaie tweede helft wist een onmachtig FC Emmen het tij niet te keren. Na een uur spelen bracht de jarige Keizer (47) Frank Olijve en Marnix Kolder voor Boy Deul en Raymond Gyasi - beiden zijn net terug zijn van een blessure - maar die wissels sorteerden niet het beoogde effect. Olijve raakte na een actie van Danso nog wel de lat en een kopbal van de derde Emmen-invaller Arjen Hagenauw ging rakelings naast, maar een treffer zat er niet in voor de Drentse club.
Gezakt naar achtste plaats
Door de nederlaag zakt FC Emmen naar de achtste plaats op de ranglijst. Maandag speelt de equipe van Keizer de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, vrijdag komt FC Den Bosch naar de JENS Vesting.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.