Rugblessure betekent einde seizoen Annika Noordink

HANDBAL - Het Europacupduel tegen Izvor Bukovicka Banja is voorlopig het laatste duel voor DOS-speelster Annika Noordink. Vanwege een rugblessure komt ze de rest van het seizoen niet meer in actie. "Dit is een beslissing die ze niet wilde nemen. Ze is op en top sportster en wil niemand teleurstellen", laat trainer/coach Rob Fiege weten. "Maar toen ze me vertelde dat het onverantwoord is heb ik de knoop doorgehakt."
"Uitval in mijn been"
Noordink, die in de return tegen Izvor Bukovicka Banja wegens drie tijdstraffen al vroeg in de tweede helft de rode kaart kreeg, weet niet precies wat er aan de hand is met haar rug. "Wist ik het maar. Het is in ieder geval een kwetsuur waar ik al langer mee loop. In de voorbereiding verergerde het en heb ik een tijd niet kunnen spelen. Onderzoeken, röntgenfoto's en mri-scans leverden geen duidelijkheid op. In de loop van dit seizoen ben ik weer gaan spelen met een rugbrace om, maar ik weet inmiddels dat er een risico is. Als ik een flinke klap krijg dan kan ik uitval krijgen in mijn been. Dat hoort natuurlijk niet."

Sportarts van Jong Oranje
Voorlopig komt Noordink dus niet in actie. Volgens Fiege is het einde seizoen voor zijn opbouwspeelster, al denkt ze er zelf anders over. "Natuurlijk hoop ik dat ik nog wat wedstrijden kan spelen, maar eerst gaan we revalideren en een speciaal programma volgen. Daarnaast zijn we in contact met de sportarts van Jong Oranje en wil mijn chiropractor zo snel mogelijk een staande mri-scan maken. Dat kan maar op één plek in Nederland, dus is het even afwachten wanneer dat zou kunnen."

Lees ook: Europees avontuur voor DOS voorbij
Meer over dit onderwerp:
handbal DOS eredivisie
Deel dit artikel: