Ondernemers delen hun ervaring in 'Ondernemend' op TV Drenthe

Presentatoren Andries Ophof en Ton Henzen met hun gasten aan tafel (Rechten: Leo de Harder)
Presentatoren Andries Ophof en Ton Henzen met hun gasten aan tafel (Rechten: Leo de Harder)
DE WIJK - Hoe ondernemingsgezind is een gemeente als De Wolden? Waarom zou je je kind naar een huiswerkschool in Meppel sturen? En wat gaat dijkgraaf Marga Kool straks doen als ze met pensioen gaat?
Deze vragen komen vandaag aan bod in het tv-programma
Ondernemend
. Een programma over ondernemen in Drenthe en de kop van Overijssel. Gasten zijn dijkgraaf Marga Kool van waterschap Reest en Wieden, wethouder Jan ten Kate van De Wolden en Doesjka Lammers van de Huiswerkschool in Meppel.

Tijd voor glasvezel

Voor wethouder Jan ten Kate is het duidelijk. Een gemeente moet z'n best doen om ondernemers binnen te halen. Er staan in zijn gemeente voldoende boerderijen leeg die geschikt zijn om te gebruiken als bedrijfspand. Het enige wat nu nog mist is een snelle internetverbinding. Maar volgens Ten Kate komt glasvezel er aan.
Of je je kinderen naar een huiswerkschool moet sturen? Volgens Doesjka Lammers van de Huiswerkschool in Meppel kan dat een goede oplossing zijn om je kind gemotiveerd te houden. Zeker jongens hebben volgens haar de neiging om hun leerwerk te laten voor wat het is.

Dijkgraaf doet de laarzen uit

En Dijkgraaf Marga Kool zit al jaren in het openbaar bestuur. De inwoonster van Linde begon ooit als raadslid, werd statenlid, gedeputeerde en nu dus dijkgraaf. Ze neemt dinsdag afscheid.
Ondernemend is te zien op TV Drenthe om 16.00 uur en 22.00 uur. Ook is het programma terug te vinden op uitzending gemist op onze website.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.