Automobilist ziet langzaamrijdend verkeer te laat: 'Hij klapte vol tegen de auto'

DE WIJK - Hij stond helemaal vooraan in de file die vanmiddag ontstond op de A28 bij De Wijk. Wel tegen wil en dank, want René Kouwenhoven was betrokken bij het ongeluk, dat daar gebeurde.
"Het was druk op de A28. Het verkeer remde af en we reden langzaam", vertelt Kouwenhoven. "We reden 30 à 40 kilometer per uur. Een auto zag dat te laat. Ik zag hem hard aan komen rijden in mijn achteruitkijkspiegel en zag toen al: dit wordt hem niet."
Botsing
Kouwenhoven denkt dat de automobilist te laat doorhad dat er erg langzaam werd gereden. "Hij reed misschien nog wel 100 kilometer per uur. Hij klapte tegen de auto achter mij aan en die reed weer tegen mijn auto aan."
Zelf kwam Kouwenhoven er goed vanaf. Hij kon na de afhandeling door de politie doorrijden. "Ik heb een trekhaak en niet veel schade. De automobiliste achter mij hebben ze naar een ziekenhuis gebracht. Ik hoop dat het goed gaat met haar."
File
Volgens Kouwenhoven was het niet glad op de A28. "Het was alleen druk op de weg." Na het ongeluk ontstond er een lange file op de A28 richting Hoogeveen. "De andere twee auto's hadden te veel schade om nog te kunnen rijden. Die moesten weggesleept worden."
Het verkeer moest na het ongeluk tijdelijk over de vluchtstrook. Rijkswaterstaat heeft de weg rond 19.00 uur weer vrijgegeven.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.