Komt Scapino weer in handen van de familie Ziengs uit Assen?

De familie Ziengs zou Scapino willen terugkopen, meldt het Financieele Dagblad (Rechten: Google Streetview)
De familie Ziengs zou Scapino willen terugkopen, meldt het Financieele Dagblad (Rechten: Google Streetview)
ASSEN - Schoenenketen Scapino, onderdeel van het failliete winkelbedrijf Macintosh, komt waarschijnlijk weer in Asser handen. Familiebedrijf Ziengs Schoenen wil het bedrijf overnemen.
Dat meldt een bron die nauw betrokken is bij deze deal aan het
.
Het is nog niet duidelijk of Ziengs alle tweehonderd winkels van Scapino overneemt. Het Asser bedrijf heeft zelf 107 schoenenzaken en een webshop.

Drentse geschiedenis

Berend Ziengs begon met de winkelketen in Zweeloo en daarna in Assen. In de jaren zeventig is de formule Scapino opgezet. De zonen van Berend Ziengs, Bert en Henk, werden midden jaren tachtig eigenaar van de schoenenketen. Henk Ziengs heeft Ziengs Schoenen in 2007 overgenomen van zijn broer Bert.

Ziengs verkoopt Scapino

Scapino werd in 1997 uiteindelijk verkocht door Henk Ziengs. Daarna is het weer doorverkocht, en de laatste overname was enkele jaren geleden door Macintosh.
Ruim dertig Scapino-panden zijn nog altijd eigendom van Henk Ziengs, die deze aan Scapino verhuurde. Henk Ziengs geeft aan Scapino met belangstelling te volgen en hij voelt zich betrokken bij de medewerkers en het bedrijf. Hij kan nog niet reageren op de geruchten, omdat de zaak bij de curator ligt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.