Irene Schouten verslaat Elma de Vries in eerste marathon op natuurijs

MARATHONSCHAATSEN - In Haaksbergen heeft Irene Schouten uit Andijk vanavond de eerste marathon op natuurijs gewonnen.
Elma de Vries uit Meppel werd na zestig ronden tijdens de eindsprint afgetroefd door Schouten. De Vries was drie keer eerder de beste in Haaksbergen, maar moest zich vanavond dus tevreden stellen met zilver. Ze won wel de leidersprijs, de prijs voor de vrouw die het langste aan kop reed. Emma Engbers kwam als derde over de streep. Ineke Dedden moest na een fotofinish genoegen nemen met de vierde plek.
Kwartet
Het kwartet was ongeveer halverwege de wedstrijd uit het peloton weggereden. Dankzij een prima samenwerking kon het viertal meer dan een halve ronde op de grote groep pakken. De favoriete Schouten, die bekend staat om haar prima eindsprint, liet zich in de slotfase niet verrassen.
Makkelijk
"Het ging erg lekker", zegt Schouten na de wedstrijd tegen RTV Oost. "In de race merkte ik al dat ik makkelijk schaatste. Ik voelde al dat m'n kansen groot waren. Ik voelde me heel goed."
In de sneeuw
De dames reden in een flinke sneeuwbui. "Toen we begonnen vond ik het erg koud. Toen dacht ik even: waarom heb ik dit gekozen en geen sport in de zon", aldus Schouten. "Dit was m'n laatste marathon. Vanaf morgen train ik weer op kunstijs, maar ik wilde deze wedstrijd niet overslaan."
De 23-jarige Schouten is de regerend wereldkampioene op de massastart. Ze won eerder deze maand ook al de Nederlandse titel marathonschaatsen op kunstijs in Amsterdam.
De mannen rijden later vanavond hun wedstrijd over 100 ronden. Kijk hier live mee naar de wedstrijd in Haaksbergen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.