Ziengs wil zoveel mogelijk winkels Scapino overnemen en behouden

ASSEN - Henk Ziengs neemt het failliete Scapino over.
Dat meldt hij op de
van het bedrijf.
De Autoriteit Consument en Markt is hier onder voorbehoud mee akkoord gegaan. Dit gebeurde op verzoek van Ziengs via een zogeheten spoedbesluit. Ziengs wil haast maken om de voorraden op peil te kunnen houden.

190 winkels

Het is nog niet duidelijk of Ziengs alle circa 190 winkels van Scapino over wil nemen. Ziengs heeft zelf 107 schoenenzaken en een webwinkel.
"De komende tijd moeten we er met elkaar vol tegenaan. We doen er alles aan om met zoveel mogelijk winkels verder te gaan", zegt Henk Ziengs in een persbericht. "Dat zullen allemaal gezonde winkels zijn, op de juiste plek en met een goed rendement. Ik wil mij wederom maximaal inzetten voor Scapino en de medewerkers. Het is een goed bedrijf dat niet stuk hoeft. Dit bedrijf moet voor Nederland behouden blijven."
Macintosh
Scapino was als laatste uit de rij Nederlandse ketens van winkelbedrijf Macintosh die bankroet werd verklaard. De ketens van Macintosh gingen ten onder aan een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. Binnen vier weken moet bekend zijn of de overname mag doorgaan.
Panden Scapino
Ruim dertig Scapino-panden zijn nog altijd eigendom van Henk Ziengs, die deze aan Scapino verhuurde.

Luister woensdagochtend om 08.40 uur naar Radio Drenthe voor een gesprek met Henk Ziengs over de overname.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.