Coevorden gaat Duitsland vragen resten windmolen op te ruimen

De schade vlak na de brand (Rechten: Bernhard Ensink)
De schade vlak na de brand (Rechten: Bernhard Ensink)
COEVORDEN - Er liggen nog altijd resten van de afgebrande Duitse windmolen bij Laar op Coevorder grondgebied. De gemeente Coevorden gaat aan Duitsland vragen om die overblijfselen op te ruimen.
Dat zei wethouder Jeroen Huizing (CDA) vanavond bij de raadscommissie in het gemeentehuis. Hij reageerde op opmerkingen van Irene Driehuis van Progressief Akkoord Coevorden. Volgens Driehuis is er vervuiling opgetreden langs de Europaweg. Daarnaast zei ze het vreemd te vinden dat de resten niet zijn opgeruimd.
Volgens protocol
Volgens wethouder Huizing is er volgens het protocol gehandeld. "We hebben contact gehad met de Duitse brandweer en die gaf geen signalen dat er echt iets ergs aan de hand was. Dan hoeven wij niet in actie te komen. Het ligt op het bordje van de eigenaar van het terrein waarop de windmolen stond."

'Vriendelijk verzoek'


Driehuis drong er met succes op aan dat het college toch actie onderneemt. Wethouder Huizing deed daarna de toezegging dat hij contact legt met de Duitsers. "Ik ga ze vriendelijk verzoeken of ze willen komen opruimen."
December
De brand in de windmolen was eind vorige maand. Mogelijk ontstond de brand in een motor. Vanwege de hoogte van de windmolen kon de brandweer niet blussen. Volgens Duitse media bedroeg de schade zo'n twee miljoen euro.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.